Ett nytt ansvar

Great. Nu är tydligen jag värdinna (titeln måste vara i femininum) för DaTe år 2009. Det är alltså jag som har huvudansvaret för maten på DaTes sitzar. Egentligen är de ju ganska kul att laga mat, bara man får lite ideér till maträtter. I annat fall kan jag alltid göra som mina föregångare och ringa till närmsta restaurang: "Ett sitz-paket coming right up!". Får se hur jobbigt det är att laga mat. Ärligt talat vet jag inte vad jag gett mig in på. Sånt händer antar jag.

För övrigt så var det efterföljande sitz efter höstmötet. Såklart så måste nya styrelsen mobbas lite med att sjunga förnedrande sånger samt leka lekar som charader och hela havet stormar (alkoholbetonade vuxenvarianter då förstås). Jag är egentligen inte så förtjust i brännvin men man måste väl följa traditionerna. Hur jag mått idag tänker jag inte ens försöka beskriva.

Jag upptäckte mig själv med att filosofera över huruvida jag kanske är överdrivet filosofisk ibland. Är inte det nånslags sjuk ironi? Det har väl alltid vart en del av min personlighet tror jag. Nu lyckas jag inte komma på nåt bra slut på det här inlägget

-Kossubear

Time occupied

Då var det än en gång dags för en omvändning på 180 grader gällande fritidssysselsättandet. Från att hela helgen i princip chillat ensam i lägenheten till att sitta o göra läxor i grupp i 3 timmar efter skolan. Två dagar på raken. Man undrar hur professorn tänkt när han ger räkneövningar som tar 3 timmar att göra för 4 personer. På den tiden har vi fått 3 av 7 uppgifter gjorda och då med mycket möda o besvär. Så klart att man gör de lättaste först. För övrigt är programmeringskursen slut dvs. två kurser kvar och tent nästa fredag. Närmar sig jullov!

Förutom skolarbetet så har de vart en sväng ner på centrum både i dag och igår. Centrum ligger inte riktigt mellan föreläsningshusena och lägenheten så de blir en liten omväg på 15 minuter dit och lika långt tillbaka. Man känner sig som en friskus efter en sån promenad! Kanske lika bra det efter helgens invigning av min nya drinkshaker.

På evenemangsfronten börjar det också hända grejer igen. Höstmöte för DaTe imorronkväll, nya styrelsen väljs. Funderar på att ställa upp som näbbansvarig (gulnäbb=förstaårstuderande). Dock tror jag att den platsen kan vara ganska populär. I vilket fall så är det efter mötet en påföljande sitz, ca 30 anmälda, kommer bli kul tror jag. På fredag är det glöggrundan som gäller. Jag har inte fått någon klar uppfattning om hur det hela går till, men huvudpoängen är iallafall att dom flesta föreningar har ett eget bord där dom säljer sin halvgenomskinliga glögg av eget recept (genomskinlig= ej alkoholfri) varefter man kan gå omkring och träffa folk och dricka glögg. Var det håller är lite oklart. Hursomhelst så tror jag mina planer för fredagen INTE blir glöggrunda. Om farsan lyckas bestämma sig att han kommer med, så blir det Östra Nyland som gäller. Kul med en backup-plan förstås.

Nästa veckas tisdag är det exkursion till F-Secure och Accenture på schemat. För dem som inte vet så tillverkar F-Secure antivirusprogram och Accenture dom... ja.. något med teknik och globalt står på deras hemsida iallafall. Ska bli intressant.

Tänkte jag skulle uppdatera lite, nu när jag känt mig så friskus idag. Om jag bara kunde kanalisera denna friskusenergi till att få dammsuga golvet. Kaanske.. näästan... nix. De får bli "imorron" istället. Allting jobbigt gör man "imorron". Åtminstone så länge man är ung.

Over and out.

-Björn

Första snön

Idag är den första riktiga vinterdagen i Åbo. Ville bara säga det.

-Björn

Bloggtips!

Hej mina genomsnittsliga 5 läsare. Eftersom jag har idétorka ikväll igen så tänker jag lista upp några bloggar som jag fäljer med på regelbunden basis. Egentligen borde några till vara med på listan, men dom har slöat lite med uppdaterandet på sistone så dom får vara. Följ gärna med dessa(högst subjektiva kommentarer):

http://nadjaz.blogg.se - Nadjas blogg. Handlar lite om allt möjligt. En nära kompis sedan länge i vilket fall. Rädda djuren!

http://mindset.blogg.se - Gustavs blogg. En kollega från i somras. En humoristisk intellektuell livsnjutare. Underhållande!

http://sarasidan.blogspot.com - Saras blogg. Livet i mariehamn efter lusse. En väldigt relaxad blogg. Kakrecept!

http://miniii.blogg.se - Fridas blogg. Lever livet som man borde göra: festa me kompisar, se världen!

http://lullibell.blogg.se - Julias blogg. Katter, träning och en gnutta teater. För det mesta uppmuntrande skrivet. Katter äger!

http://imbraindead.blogg.se - Hannas blogg. Alltid något på gång. Livet är inte lätt, men det underlättar med ett *smile* !

http://caduceus.blogg.se - Tomas blogg. Känner egentligen inte killen. Gick i lusse, studerar nu till läkare i Polen!


Jag tror dom flesta känner sig mer uppmuntrade att skriva om dom har fler läsare!

Out

-Björn

Back in Turku

Måndag kväll, Åbo. Helgen var ett väldigt lyckat faktum. Jag kan inte minnas när jag kunde koppla av så mycket senast (sitza är inte samma sak :P ). Ålandsbesöket var underbart trevligt faktiskt.

Åkte iväg på torsdag kväll. Färjturen tar 4 timmar (alfågeln är ju express jämförelsevis). Träffade två gamla kompisar från lussetiden, varav ena tydligen studerar vid akademin(där ser man). Den andra fick jag ärligt talat ingen uppfattning om vad han håller på med nuförtiden. Trots att jag frågade rakt ut. I vilket fall så gick resan betydligt snabbare när man hade någon att prata med.

På fredagen var det reklam i Lusse som gällde. Jag var tydligen den enda som fått med mig en ansenlig mängd broschyrer (och de vägde ett ton att släpa på!), men dom tog ändå hastigt slut. Intresset för Åbo var betydligt större än vad jag trodde. Nog för att många bara gick förbi för att sno en näve dumle. Dock gömdes skålen hastigt undan när dörrarna till hörsalen öppnades. Detta p.g.a. att någon vänlig själ haft förbarmande för oss och berättat att ca 100 medelålders tanter(mestadels) från ÅHS suttit och lyssnat på en föreläsning om depression i 3 timmar. Inga nådigt för stackars dumleskål om den fått stå framme. I vilket fall så var det många som verkade intresserade att börja i Åbo. Sen fick vi förstås en ansenlig mängd att skriva på en mailinglista för abi-resan till åbo i januari(vi kanske kommer en gång till med listan på nytt, ej garanterat). Hursomhelst så handlar resan om att ca 20-30(förra året) abiturienter åker till Åbo för att lyssna på föreläsningar om de olika linjerna och får bekanta sig lite med stan. Sen är det förstås sitz på kvällen tillsammans med åbo-ålänningarna. Den sitzen brukar vara duktigt kul! Mycket folk, VÄLDIGT bra stämning, inte en människa tror jag vantrivdes senast. Rekommenderas starkt av Turkubear himself.

Lördagen spenderades till större delen att hälsa på morsan. Hon satt hundvakt till en väninna ute i Bergö (be mig inte förklara var det ligger). Väninnan var hunduppfödare till yrket, så min kära mord hade 1 stor pudel, 3 fullvuxna taxar samt 3 taxvalpar att ta hand om. Det finns inget härligare än hundvalpar! Små lekfulla liv som gnager på allting och är så puttenutte<insert "Slisk" here>. Sen har de ju också de mest bedårande hundvalpsögon! (duh!)

New entry for "Wishlist for the future": get dog

Mor min skall bli fodringsägare för en av dessa underverk. Lyckost henne. Mia heter den lilla tjejen som jag själv skulle snott hem om jag kunnat. Här är en bild iallafall:

Taxvalpen

Senare på kvällen var jag och Tom på middag hos Nadja och Tomas. Jättekul att träffa dom igen. Nadjas middagar brukar alltid vara lyckade. Vi var inte så många som vi brukar, men det var kul ändå. Efterrätten kunde haft bättre konsistens men det är det enda ris jag tänker ge. Jättekul att värdparet inte var i luven på varandra som det ibland har vart. I vilket fall så avslutade standupp-programmet "Axis of Evil" kvällen galant. Olika människor av olika raser som skämtar om fördomar gällande sitt eget folk. Intressant att se hur en muslim från iran själv skämtar om hur deras folk tas för terrorister.

Söndagen var tillbakaresa igen. Än en gång 4 timmar färja. Suck. Träffade dock en av kompisarna jag pratat med på torsdagen på nytt. I princip hade jag aldrig pratat med människan förut men efter några timmar kändes det som om man var kompisar sen gammalt. Trots irritation från omgivningen (en hel drös småtjejer på väg hem från en gymnastiktävling samt den sjungande magikern Telmu Taikatakki på scenen 5 meter ifrån oss). Skulle vart en horribel resa om man inte haft någon annan att skämta bort eländet med.

Nu är det åbo som gäller igen. Jag suckade när jag skrev den meningen. Jag gillar åbo i förhållande till alternativet, men det var ändå så jättemånga trevliga människor och gamla kompisar man träffade på åland. Bara att åka tillbaka över en helg tog dock 10 timmar resa och 12€ för tur och retur. Då kan jag inte heller räkna in stressen för att missa hela fredagen samt uppskjutningen av läxor (får inte trätt att skriva tenter om man inte gör dom i tid). Jag måste också medge att under lussebesöket så fanns det fler snygga tjejer på ett ställe sedan.. jag slutade lusse. En av nackdelarna att studera ett tekniskt ämne antar jag. Ioförsig om jag stannat i Åbo på torsagen kunde jag gått på megasitz(150 pers varav ca 70% tjejer). För övrigt minns jag inte heller när jag senast var så social som i helgen (återigen är sitzar specialfall).

Åland rules. Allvarligt.

Anti-klimax och tfif-exqr^2

JAAA!

Äntligen har jag blivit av med veckans läxor. Efter att ha jobbat med dom i cirka 5 timmar är äntligen hela rasket överstökat. För att relaxa lite tänkte jag försöka spela en ny låt. Jag har börjat lyssna på Led Zeppelin EN HEL DEL på sista tiden. Hela bandet har en väldigt varierande musikstil egentligen. Jag lyssnade på låten Bron-Yr-Aur som är en helakustisk gitarrlåt. Som vanligt kollade jag upp noterna på internet, och tänkte börja spela. Det visade sig att låten hade en väldigt konstig stämning och efter att försökt få gitarrstackaren rättstämd i 10 minuter så brister såklart den tunnaste strängen. Vilket anti-klimax. Så nu måste jag ÄN en gång stränga om han (tredje gången och han är inte ens ett halvår gammal). Hmph.

Eftersom jag fått läxorna överstökade så kan jag i lugn och ro berätta lite om exkursionen i måndags.

Den här gången var det inte ett lika pampigt evenemang som senast. Egentligen var det en standardexkursion för att besöka ett företag, förstås så var hesa-borna(från tekniska högskolan i Otnäs) med på resan. "Målet" med resan var ett företag vid namn Nordkalk i Pargas. Vi ~15 åbobor (en från kemisklubben följde med, resten DaTe:iter!) och dom ca 20 otnäsarna delade buss, som avgick kring klockan 13. Inget pit-stop vid Alko den här gången(kanske lika bra det, hehe ).

Ungefär 3 timmar senare lämnade vi Nordkalk (vad? vill ni höra en föreläsning om en kalkgruva? tänkte väl inte det). Next stop var Kemistklubbens sportstuga mitt i skogen i Pargas. Pga den smala och krokiga vägen blev vi tvungna att gå in till skogen (ungefär 1-1,5 km). I sportstugan var bastun på uppvärmning och ölen började serveras.

FY FAN vad skönt det var att bada bastu säger jag! Jag har inte badat på ett år skulle jag tro! Dock vågade inte en enda av Hesa-borna följa med o basta(ingen ursäkt att dryga hälften var tjejer). Vi i DaTe fick väl ge exempel för hur de ska göra nästa gång. Några öl, en liten skvätt tequila och en regndränkt grillkorv senare så var klockan lite över sex. Lite "salongsberusade" gick hela gänget tillbaka genom skog och berg i det regnande beckmörkret (ett under att ingen ens föll!) tillbaka till bussen som satte Borgen(Kemistklubbens festlokal) till sikte. Därefter började det RIKTIGA målet med resan. Sitz med åboborna och hesaborna tillsammans. I början klagade de lite på det "krångliga" systemet (det finns vissa traditioner som skall följas :) ) men efter ett tag insåg de hut trevlig stämning de förde med sig.

Med undantag för några små incidenter var dom flesta nöjda med sitzen. Dock måste jag nämna att en viss Pargasbo lyckades förolämpa hela Helsingfors, Åland, Sverige och till och med en Dansk på ungefär tre meningar. Som tur var tog vi det med humor med tanke på Pargasbons nykterhetsgrad.

I morgon bär det igen iväg till Åland och på fredag så ska vi göra reklam i Lusse mellan 9-15. Hemfärd söndag eftermiddag. Livet är kul när stressnivån hålls på en fin genomsnittsnivå. Inte för lite eller för mycket. Life rules.

Bear signing out

-Björn

Stress

Borde berätta om gårdagens exkursion med otnäs-teknologerna. Dock så har jag inte lust efter att ha suttit förtvivlad över mina matteläxor i 3 timmar. Detta så ja inte ska behöva stressa i helgen. Därför får det här inlägget bli modell kortare.

-Björn

Havin' the Blues

För att citera Nadja(http://nadjaz.blogg.se): det här börjar gå mot en emo-blogg. Inte för att jag vill det, men som uppföljning till förra inlägget så kommer det här inte heller bli glatt. Veckan har vart usel kort sagt.

Här börjar man förra veckan med världens softaste period. Trodde jag. Soft har övergått till tråkig.
Tre kurser och inget ämne som kräver något större engagemang hemma. Programmering, matematik och logik. Speciellt logiken håller på att gå mig på nerverna. Säg nu att du ska lösa en ekvation som du kunnat sedan högstadiet. No big deal. Fel! För varje steg du gör så måste du motivera vad du gör och var det bevisats förr. Om du vill ta en ekvation+0 så måste du skriva liknande: "med hänvisning till additionens kommutativa axiom så adderar jag nu till 0 till båda sidor". Två veckor senare med 30 uppgifter med denna petnogrannhet kan börja på ett nervsammanbrott för den vanlige människan. Fredagar har vi 4 timmar av detta frustrationselement på raken. Tvi.

Det som dock verkligen stör mig är att jag har förbaskat tråkigt på fritiden. Sitter för det mesta hemma i lägenheten. Pratar ibland med folk på internet eller ringer någon nån enstaka kväll. För det mesta blir det sitta framför datorn eller spela gitarr tills jag börjar få illa i händerna alternativt tröttnar. Likt mig själv så är människorna jag lärt känna väldigt ospontana och förutsägbara. Visst, det kan bli intressanta diskussioner ibland, men ingen är spontan som "vi sticker ner på stan och ...". I lusse kände jag många såna spontana pratsamma energiska människor. Ska bli kul att träffa några av dem igen nästa vecka. Tyvärr bor många i Sverige numera.

Förra helgen besökte hela familjen Lappträsk i Östra Nyland för att hälsa på släkten. Ja har inte träffat alla på en gång sen i somras. Tusan det var kul att prata med allihop. Brorsan som nyligen fått körkort. Morsan som håller på att skaffa hund. Farsan som bjuder på salmiakki-kossu och pratar om vadsomhelst. Farmor och mormor som intresserar sig för vad som händer i ens liv, när dom ändå inte har många levande vänner kvar. Guföräldrarna med mina småkusiner, ena en kille knappa 10-år. Jag ser mycket av mig själv i honom. Hans intressen är tv-spel, datorer, brädspel och så har han börjat spela piano. Precis som mig, förutom att min pianokarriär började först i 3:an(nog måste han vara yngre än så?). Sedan har han en syster som precis kommit in i tonåren. Det är kul hur hennes föräldrar(Toms gudföräldrar) frågar mig om saker som "kan vi lita på vad vår dotter chattar om på msn? borde inte vi få kolla igenom hennes chattlog?". Eftersom dom lyssnar på mig så måste jag ju övertala dom att låta henne ha lite privatliv. Tillit borde vara ett nyckelord. Jättekul resa i vilket fall.

Men nu tillbaka till real-life och ensamheten i min 18-kvadrat. Ska jag kanske se på mitt 3:e avsnitt Family Guy? Kanske orka gå och laga mat? Se på en film tillsammans med min nyinköpta vän,12-årige Chivas Regal?

Tror det blir det sistnämnda senare ikväll. Måste öva lite inför exkursion+sitzen på måndag. Synd att man tillbringat en hel vecka i princip på att bar vänta på något som ska hända nästa vecka. Nåja, vad kan man göra.

Nu tänker jag gå och spela den enda blueslåt jag kan...

-Björn

Mörker

På dagen känner jag för att skriva nåt inspirerande. När jag kommer hem är det mörkt. Mörkret ger mig en känsla av att inte villa göra någonting. Det är väl en mild form av vinterdepression. Ligger i släkten tror jag. Så därför blir det inte mycket skrivet. Lussebesök fredagen den 14:e inbokat i kalendern. Annars bara en dimma...

-Björn

RSS 2.0