Bilder från pjäxskuttet

Lite bilder från byggandet av batmobilen, samt några videor från gårdagens pjäxskuttet eller Fastlaskiainen som de heter nuförtiden. Pansarvagnen var KK:s bidrag som tidigare nämnt. Som ett litet svar på kommentaren i föregående tillägget så är de enda kvarlevorna från soffan kuddarna samt "öronen". Men det var väl det enda som fanns kvar av den stackars soffan. Den har faktiskt deltagit i pjäxskuttet förut. Twice.







Allt för årets pjäxskutt. Det var ett kul evenemang med en jäkla bra stämning.

-Bear

P.S Om ni pausar videon vid 0:25 så ser ni på marken DaTe:s mobila partymaskin, vår maskot, mp3-spelaren Albin! D.S

Besvikelse och Nya Tag

Besvikelse. Efter att ha jobbat ungefär 32 timmar på fyra dagar i sträck så kom vi i DaTe med vår Batmobile på andra plats i pjäxskuttet. Mestadels tiden hade gått åt till att forma papier machen till formerna ( vi byggde 90-tals modellen) och i hade t.o.m fått ett fullt fungerande bakutblås bestående av två deodorantflaskor, ett ämbar, en brinnande tygbit samt en aktiveringsspack in till "cockpit". Såklart så vann KemistKlubben i år igen för 4 gången. De hade byggt en pansarvagn med eld i nostippen. Den gled in i publiken och höll på att peta eld i ansiktet på en stackars åskådare, men alla var oskadda. Så går det när man sätter eld framtills. Trots det lilla missödet så vann dom i ett avgörande skrik-högst-publiken-sudden-death. Det kan tilläggas att KK har ca 3-4 gånger så många medlemmar som DaTe. Tillåt mig att uttrycka ett sarkastiskt "woohoo". När jag tittade omkring mig i det avgörande momentet så såg jag inte många i publiken förutom KK:are som hejade på deras. Nåja, nu skall jag väl inte vara en dålig förlorare. Enda grejen var ju bara den att KK vann förra året, trots att DaTe hade mest publikstöd. Förra året hamnade endast vi i tidningen. I år hamnar vi i Tv/Radio. Några reportrar från radio X3M:s "Station T" hade kommit och intervjuat oss om bygget förrän vi begav oss till evenemangsplatsen (intervjun skedde alltså på byggplatsen). Senare ville de ha en av deras reportrar (iklädd kanindräkt?!) med sig i vår pulkka(alltså Batmobilen) när det var dags för uppvisning. Tävlingen bedöms på något sätt av domare, om vem som har häftigaste åket, jag vet inte om kaninen påverkade våra chanser på något sätt?

I vilket fall så var den historien slut för i år, pulkkan hamnade traditionsenligt i soporna efter att vi åkt slut på den, efter att vi tagit tillvara användbart material samt en av sidologgorna som minne. Nämnde jag att vi spenderat ca 50€ totalt på hela åbäket? Hursomhelst skall jag försöka fixa bilder, bara DaTe:s fotograf fått upp dem på hemsidan.

Vidare så är det att börja fundera på framtiden. Till att börja med så är det en mini-event på torsdagen som kallas "DaTes 1010-klubben". Utmaningen går ut på att dricka 10 stycken snapsar på 10min. Spyr man är man diskvalificerad. För att undvika fusk måste man också sitta kvar i 10 minuter spyfri efter att sista snapsen tagits. Klarar man detta är man stolt medlem av DaTe:s 1010 klubben. Den här utmaningen är endast för de mest sprithärdade och vågade - jag kommer alltså definitivt inte medverka. Dock så kommer jag vara övervakare, dvs om nån spyr så stryker jag namnet från listan. Hela evenemanget är egentligen en modifierad variant av den mer utbredda och populära 100-klubben. Denna utmaning går ut på att dricka 100 shottar öl på 100 minuter, vilket ju i princip blir ungefär ett sexpack på en och en halvtimme. Problemet lär vara att det blir en jäkla massa koldioxid när man tar ölen i så små doser. Medlemsskapsevenemang händer inte ofta så jag har personligen inte haft möjlighet att pröva.

På lördag är det årsfest. Ingen frack har jag skaffat, eller tänker skaffa. Det får vänta till nästa år. En danskurs på torsdagkväll tror jag dock att jag kommer medverka i. Eftersom jag inte riktigt har dansat vals, foxtrot eller tango på gud vet hur länge så kan det vara bra att repetera(tango tror jag aldrig jag försökt ens) inför lördagskvällen. Stilig tillställning kommer det bli, även om det bara är ca 80 anmälda.

Längre fram så har i vårmöte+sitz i mitten av mars(kring 18?), dvs börja fundera på nya maträtter (alltid i bakhuvudet och gnager nuförtiden).

DÖMD är en tillställning jag under senaste dagarna starkt funderat på att anmäla mig till. Evenemanget går ut på att max 20 personer från DaTe åker till Linköping i Sverige och deltar i darttävlingen där. Hela kalaset går på 3 dagar men enligt förra året så var vårt lag utslagna efter en kvart. En sjujäkla resa lär det ha varit i vilket fall. DaTe är enda finländska laget som är inbjudet så det är ju en ära att få komma. Större delen av laget består av styrelsen så det kan ju bli ganska kul. Dock så kan det bli ganska stressigt före och efter pga räkneövningar och dylikt (som alltid, behövs väl knappast tilläggas). Får väl se hur det blir.

Förutom allt det här ståhejet så är det tentdags nästa vecka. Fysiktent nästa fredag, mattetent veckan efter. Sedan ny period, yay! Vore roligt om man skulle hinna hem till Åland fram åter nån gång, men schemat är ju nästan fullbokat hela mars nu. Nåja, får väl se tillräckligt av Åland i sommar. Ifall jag glömt att berätta det så kommer jag vistas på Kantarellen i sommar igen. Lite blandade känslor för det. Kantarellen var egentligen ganska soft överlag, men stämningen var väl kanske inte alltid den bästa. Det var ett jobb jag var bra på iallafall. Får hoppas jag har tillräckliga kvalifikationer till något bättre efter mitt nästa studieår. Once again only time can tell...

-Bear

Sistone

Vad har hänt på sistone? Jaa, det är svårt att veta var jag skall börja.

Varför inte börja där jag slutade senast. Det var sitz förra veckans onsdag där jag fick min första prövning av värdinneskapet. Till min tur så blev det väldans lyckat. Till förrätt blev det köttbullsmörgåsar täckta i ost. Dom blev en storsucce! Huvudrätten, risotton, blev inte så bra som jag tänkte mig. Främst på grund av hur handikappat köket ifråga var. Jag hade planerat koka en risotto med drygt 3kg ris 3kg kyckling 1kg grönsaker och lite annat smått och gott. Det lilla problemet var att vi hade endast 3 kastruller. Jag visste sedan tidigare att det fanns en ordentlig riskastrull som nätt och jämnt fick rum med 3kg ris uppkokt och svällt i 6 liter vatten. Men sedan fanns det ju endast två 3-liters kastruller kvar. Ni vet, sådana som får rum med potatis till typ 4 personer. I dessa skulle jag förvara 3kg kyckling och koka upp 1 kg grönsaker med. Kycklingen kunde pga detta inte dra sig i kycklingbuljongen/fonden som planerat. Lyckligtvis så slutade det lyckligt iallafall med min hemliga ingrediens som fick komplimangerna att flöda. Jag står i köket medan gulnäbbarna serverar, plötsligt hör man ett rop av glad förvånan: BACON!

Ja det slutade bra iallafall =-)

Vidare så hann jag koppla av lite i helgen med ett Östra-Nylands besök. Gud va man koppla av där, mitt ibland skog och åkrar i tystnaden. Speciellt trevligt att kunna spendera tid med farsan på ett moget och socialt sätt (se: vuxna män som super tillsammans). Hursomhelst så hann vi träffa släkten och några andra bekanta. Välbehöligt då vårt "sportlov" är så gott som obefintligt (se: en halv vecka ledigt i mars före en tent).

Den här veckan så är det gasen i botten igen. Som vanligt 3 feta räkneövningar och ett läsförhör i veckan. Sedan styrelseuppgifter som tar tid förstås. Med en minskande deadline så har vi äntligen fått igång byggandet av årets pjäxskuttet-pulka. För er som inte vet vad pjäxskuttet är så är det en tävling som går ut på att diverse 4-manna lag bygger egna pulkor och åker ner i en av stans längre backar. Det brukar vara många åskådare och kreativiteten hos pulkorna är fantastisk. Som exempel så byggde KK en grön formel-1 bil i papiermache, DaTe byggde ett piratskepp. Som vanligt så är projektet hemligt så jag kan inte avslöja vad vi bygger ännu, men jag skall försöka komma ihåg att ta bilder från evenemanget som utspelas nästa tisdag (vi började bygga idag, kort deadline som sagt). Den kommer bli bra.

Som övriga styrelseuppgifter så har jag med lite påtryckningar anmält mig till DaTe:s 10-årsjubileum som går av stapeln nästa veckas lördag. Årsfester är pampiga tillställningar då damer bär fina klänningar och herrar bär frack(idealiskt sett). Nu är det ju förstås så att många(inklusive mig) inte äger en frack. Mörk kostym är då tillåtet, men det finns fortfarande ett antal etikettsregler som måste följas. En klassig tillställning kort sagt. DaTe är förstås en rätt liten förening och 10-år är ju ingenting i förhållande till t.ex. ÅSL som fyllde 76 här nyligen, eller Studentkåren som firar 90 år. Kemistklubben fyllde 85 förra året och dom firade med bal på slottet. Snacka om klass.

Eftersom jag nu har hållit min lilla paus efter 1,5h java-kodande och skrivit mitt lilla inlägg så tänker jag återgå. Med lite tur har jag hela dagen ledigt imorron. Vi får väl se hur det går.

-Bear

Paus emellan

Äntligen finns det tid (och ork) för att skriva ett nytt inlägg. Ärligt talat har den här veckan varit jävligt upptagen. Tisdagen, upptagen från 8-19, skola halva dagen, möten resten av dagen. Onsdagen, skola- studiecirkel styrelseträff. Två timmar ledigt däremellan. Styrelseträffen var dock jävligt kul, DaTe:s och KK:s styrelse stack ut och åt på en lokal (dyr) pizzeria. Som tur för oss i DaTe så betalade föreningen vår middag, "representationskostnader". Eftersläpp till Borgen på öl och Rock Band (guitar-hero-followupen), därefter sedan dra en sväng via humanisternas klubblokal "Faust". Jag passade samtidigt på att fira min födelsedag. Ordna fester är för jobbigt så de passade bra att vi råkade ha lite program på gång. Torsdagen - skola o göra uppgifter på kvällen. Fredagen var från början ledigplanerad men slutade dock med att jag fick sitta och vakta ett försäljningsstånd i 1,5h, men i gengäld blev jag inbjuden på sitz samma kväll. En massa olika företagsrepresentanter var inbjudna och ingen sku vara sämre än dom andra, så det blev ett hyfsat antal gratisrundor. Av den anledningen blev inte mycket gjort på lördagen. Idag har jag fått tummen ur arslet och gjort klar det sista av veckans räkneövningar så ääntligen kan man vila.

Nästa vecka är det sitz på gång på onsdagen(där jag är lé chef för första gången). Östra Nylandsbesök planerat till helgen. Kändes som en evighet sen man hade tråkigt på helgerna. Nu är det så tiden inte helt räcker till. Vilket som sen är bättre?

Jag har t.o.m hunnit fara ner till centrum och inhandla en instrumentkabel. Har lekt lite med att spela in från gitarren till datorn, men det finns ett litet brummande som stör mig. Kanske de skulle bli bättre med en förstärkare emellan datorn och gitarren? Har ändå funderat på att köpa en. Gällande inspelandet av låt så är det lugnt just nu med tanke på tidsbristen jag haft på sista tiden. Förslaget jag fick av CJ var faktiskt väldigt trevligt, men jag skulle nästan säga att det krävs en elgitarr för att få det att låta helt bra, en sådan äger jag faktiskt inte ännu. Något att köpa för sommarjobbspengarna kanske? Solon och tonhållbarheten är inte densamma med akustiskt (eller elektrisk-akustiskt). För övrigt så kan det vara lite strul att försöka få ledgitarren och kompet att matcha. Kanske med rätt mjukvara, men har inte hittat nån jag riktigt fallit för ännu. Men hela grejen e i funderingarna iallafall.

På andra sidan fritidsfronten har jag börjat utforska möjligheterna med att göra java-applets till mobilen. Vi har som jag kanske nämnt tidigare, börjat programmera i java. Jag skulle säga att jag fortfarande är på nybörjarstadiet men det är duktigt intressant ändå! Skapade det klassiska hangman-spelet till senaste räkneövningen, om man på något sätt kunde konvertera det till mobilen? Hmm...

Ska försöka uppdatera oftare, om jag får tid och ork.

-Björn

Drop-in

Upptagen. Hela veckan. Inte mycket tid att blogga. Måste sova.

Tänkte iallafall att jag skulle komma med en snabb uppdatering. Kryssningen förra veckan var faktiskt skitkul. Hela kryssningen betalad för oss 50 datorteknologer från västra finland. Seminarier och grupparbeten på dagen, bastu och öppen bar några timmar på kvällen, därefter fick vi drinkbiljetter att roa oss med för resten av kvällen. Verkligen lyckat.

Dock så tar det igen sitt pris den här månaden, för att få delta i styrelsens förmåner. I morgon möte mellan 15-16.30, därefter ett till möte med någon annan förening. Onsdag styrelseträff mellan DaTe och Akademins andra tekniska styrelser. Nästa vecka funkissitzen, framskjuten från tidigare. Fortfarande är jag matansvarig. Sedan var det nån som nämnde att jag borde hyra frack till årsfesten i slutet av februari. FRACK?! ÅRSFEST?! Jag har verkligen ingen lust för sådant fint just nu. Men jag ingår ju i styrelsen så det finns väl säkert någon slags förväntingar på att delta i sådana här evenemang. Speciellt eftersom det här är DaTe:s 10-års jubileum. Säkert en snitsig tillställning men jag är verkligen inte på humör. Jag skulle ha lust att bara gå på nån allmän temalös sitz, men det enda tillgängliga just nu är alla-hjärtans-dag sitz den 12:e, o surprise surprise, jag känner åtminstone typ häften på anmälningslistan. Meh.

Jag har funderat på att lägga upp nån liten video där jag spelar något gitarrstycke. Bara för att jag har lust. Men jag vet inte riktigt vilken låt ännu. Nåja, jag har tillräckligt annat att tänka på med en helvetiskt lång räkneövning i java samt en fysikövning med kort deadline. Shit happens i suppose...

Chill

-Björn

RSS 2.0