Besvikelse och Nya Tag

Besvikelse. Efter att ha jobbat ungefär 32 timmar på fyra dagar i sträck så kom vi i DaTe med vår Batmobile på andra plats i pjäxskuttet. Mestadels tiden hade gått åt till att forma papier machen till formerna ( vi byggde 90-tals modellen) och i hade t.o.m fått ett fullt fungerande bakutblås bestående av två deodorantflaskor, ett ämbar, en brinnande tygbit samt en aktiveringsspack in till "cockpit". Såklart så vann KemistKlubben i år igen för 4 gången. De hade byggt en pansarvagn med eld i nostippen. Den gled in i publiken och höll på att peta eld i ansiktet på en stackars åskådare, men alla var oskadda. Så går det när man sätter eld framtills. Trots det lilla missödet så vann dom i ett avgörande skrik-högst-publiken-sudden-death. Det kan tilläggas att KK har ca 3-4 gånger så många medlemmar som DaTe. Tillåt mig att uttrycka ett sarkastiskt "woohoo". När jag tittade omkring mig i det avgörande momentet så såg jag inte många i publiken förutom KK:are som hejade på deras. Nåja, nu skall jag väl inte vara en dålig förlorare. Enda grejen var ju bara den att KK vann förra året, trots att DaTe hade mest publikstöd. Förra året hamnade endast vi i tidningen. I år hamnar vi i Tv/Radio. Några reportrar från radio X3M:s "Station T" hade kommit och intervjuat oss om bygget förrän vi begav oss till evenemangsplatsen (intervjun skedde alltså på byggplatsen). Senare ville de ha en av deras reportrar (iklädd kanindräkt?!) med sig i vår pulkka(alltså Batmobilen) när det var dags för uppvisning. Tävlingen bedöms på något sätt av domare, om vem som har häftigaste åket, jag vet inte om kaninen påverkade våra chanser på något sätt?

I vilket fall så var den historien slut för i år, pulkkan hamnade traditionsenligt i soporna efter att vi åkt slut på den, efter att vi tagit tillvara användbart material samt en av sidologgorna som minne. Nämnde jag att vi spenderat ca 50€ totalt på hela åbäket? Hursomhelst skall jag försöka fixa bilder, bara DaTe:s fotograf fått upp dem på hemsidan.

Vidare så är det att börja fundera på framtiden. Till att börja med så är det en mini-event på torsdagen som kallas "DaTes 1010-klubben". Utmaningen går ut på att dricka 10 stycken snapsar på 10min. Spyr man är man diskvalificerad. För att undvika fusk måste man också sitta kvar i 10 minuter spyfri efter att sista snapsen tagits. Klarar man detta är man stolt medlem av DaTe:s 1010 klubben. Den här utmaningen är endast för de mest sprithärdade och vågade - jag kommer alltså definitivt inte medverka. Dock så kommer jag vara övervakare, dvs om nån spyr så stryker jag namnet från listan. Hela evenemanget är egentligen en modifierad variant av den mer utbredda och populära 100-klubben. Denna utmaning går ut på att dricka 100 shottar öl på 100 minuter, vilket ju i princip blir ungefär ett sexpack på en och en halvtimme. Problemet lär vara att det blir en jäkla massa koldioxid när man tar ölen i så små doser. Medlemsskapsevenemang händer inte ofta så jag har personligen inte haft möjlighet att pröva.

På lördag är det årsfest. Ingen frack har jag skaffat, eller tänker skaffa. Det får vänta till nästa år. En danskurs på torsdagkväll tror jag dock att jag kommer medverka i. Eftersom jag inte riktigt har dansat vals, foxtrot eller tango på gud vet hur länge så kan det vara bra att repetera(tango tror jag aldrig jag försökt ens) inför lördagskvällen. Stilig tillställning kommer det bli, även om det bara är ca 80 anmälda.

Längre fram så har i vårmöte+sitz i mitten av mars(kring 18?), dvs börja fundera på nya maträtter (alltid i bakhuvudet och gnager nuförtiden).

DÖMD är en tillställning jag under senaste dagarna starkt funderat på att anmäla mig till. Evenemanget går ut på att max 20 personer från DaTe åker till Linköping i Sverige och deltar i darttävlingen där. Hela kalaset går på 3 dagar men enligt förra året så var vårt lag utslagna efter en kvart. En sjujäkla resa lär det ha varit i vilket fall. DaTe är enda finländska laget som är inbjudet så det är ju en ära att få komma. Större delen av laget består av styrelsen så det kan ju bli ganska kul. Dock så kan det bli ganska stressigt före och efter pga räkneövningar och dylikt (som alltid, behövs väl knappast tilläggas). Får väl se hur det blir.

Förutom allt det här ståhejet så är det tentdags nästa vecka. Fysiktent nästa fredag, mattetent veckan efter. Sedan ny period, yay! Vore roligt om man skulle hinna hem till Åland fram åter nån gång, men schemat är ju nästan fullbokat hela mars nu. Nåja, får väl se tillräckligt av Åland i sommar. Ifall jag glömt att berätta det så kommer jag vistas på Kantarellen i sommar igen. Lite blandade känslor för det. Kantarellen var egentligen ganska soft överlag, men stämningen var väl kanske inte alltid den bästa. Det var ett jobb jag var bra på iallafall. Får hoppas jag har tillräckliga kvalifikationer till något bättre efter mitt nästa studieår. Once again only time can tell...

-Bear

Kommentarer
Postat av: Karin

Jo mkt effektiv teknik, bör prövas på om man har bråttom! :)

2009-02-25 @ 14:20:03
Postat av: Nad

Jag väntar spänt på bilderna! Har fortfarande inte i mitt huvud kommit på hur man får en soffa att bli batmobile! =D

2009-02-25 @ 16:30:52
URL: http://sladden.blogg.se/
Postat av: CJ

Brinnande deodorantflaskor, så härligt underbart farligt universitetsgalet spex :)

2009-02-26 @ 13:14:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0