En sjujäkla nice helg!

Eftersom jag egentligen borde läsa till fysiktent i detta nu så ansåg jag att det istället vore en utmärkt ursäkt att skriva ett nytt inlägg. Som jag tidigare nämnde så var det 10-årsfest på gång i helgen. Fredagen och lördagsförmiddagen hände inget värt att nämna egentligen så därför hoppar jag direkt till lördagskvällen.

Efter att i sista minut lyckats ordna gratis skjuts så anländer vi till den så kallade solennakten i en byggnad vid namn Teologicum. Direkt när man stiger innanför dörren så får man känslan av att detta evenemang har mer stil än tidigare fester, då festdeltagarna är uppklädda i långklänningar eller frackar, evenemanget i ära. Personligen hade jag ingen frack men lyckligtvis så var det rätt många andra som följde samma linje. Att hyra en frack kostar ca 90€, köpa en kostar ca 4ggr mer och uppåt. Hursomhelst så gick solennakten till som så att ordföranden höll ett litet välkomsttal och diverse inbjudna föreningsrepresentanter överräcker sina gratulationer samt eventuella gåvor. De flesta gåvor var i form av pengar eller gåvor till välgörenhet, skumpa, kossu etc. Några jag dock minns speciellt bra, var vår "dator" vi fick av KK: en urholkad 19-tumsskärm fylld med diverse krims,"man kan skicka post med den!"(tre tomma kuvert), "man kan spela med den!"(ett fiskespel i fickformat), "det går att se på film!"(dvd-skiva), "men tyvärr så har den ett problem. Den vill slockna ibland. Vi tror det beror på kossun..." (en flaska kossu såklart!). Av TFIF (Teknologiska föreningen i finland) fick vi en lyxig ny kaffekokare, med möjlighet att mala egna bönor. Av vår finska motsvarighet Digit, fick vi en Claes Ohlson laptop modell "Hot Wheels" (värde 30€, från 8 år uppåt?). Gåvan vi förmodligen kommer komma ihåg bäst var den av Novia:

En fullstor pokal med skylten "De egentliga vinnarna av pjäxskuttet 2009"

Nice! Bitterheten över den senaste förlusten var som bortblåst i hela styrelsen!. Efter detta så var solennakten slut och festdeltagarna skjutsades vidare med buss till åbo akademis kårhus där middagen hölls. Middagen utspelade sig ungefär som finare middagar gör: restaurangmat, underhållning och trevligt sällskap. Middagen höll på ungefär till 23:00 varvid orkestern tog över och det bjöds upp till dans. Eftersom jag inte råkade ha någon bordsdam så gick jag tillsammans med övriga som mött samma problem, till kårens bar såklart. Några drinkar senare så begav sig mestadelen av sällskapet till Nachspiel (se "eftersläpp") på borgen. Vi denna tidpunkt var klockan ungefär 1:00 och lyckligtvis serverades det nattmat. Eftersom vi nu var på hemmaplan var dryckespriserna halverade i förhållande till kårens lagliga verksamhet. Ett antal trevliga diskussioner och en ansenlig mängd sprit senare var klockan ungefär 6:00 och det var dags att bege sig hemåt.

Klockan 11:00, dvs 3 timmar senare var det dags att stiga upp igen. Med tankarna lite oklara och humöret under medelnivå lyckas jag ta mig en dusch samt klä på mig kläder och den traditionsenliga halaren. Det var dags för den påföljande "sillfrukosten" (a.k.a. sillisen). Sillfrukosten utspelades på Sode (DaTe:s klubblokal) med start klockan 12. På plats fanns det ett antal nyktra gulnäbbar samt några av årsfestsarrangörerna i full gång med att servera frukost. Bacon, ägg, sallad, bröd, apelsinjuice, läsk etc. Några portioner senare har hunger gått över. Men vid detta tillfälle så reser sig en av årsfestarrangörerna och utropar "Nu har vi bara 10 flaskor kossu och 3 lådor öl som är gratis!". Festen tog precis fart igen. Några sillissnapsvisor senare så hade humöret för dom flesta deltagare tilltagit. Chips godis och annat gott låg över hela bordet, några mindre matkrig utkämpades lokalt längs bordet. Kring 14:30 tror jag, fick Guitar Hero och Singstar göra entré för att få lite variation. Det utlyses ungefär samtidigt att bastu har bokats på kåren fram till 23:00. Drinkar serverades fortsättningsis i baren till ett under lönnkrogsstandard billigt pris. Festen fortsätter. Kring 16-17 nån gång börjar arrangörerna tröttna och vill börja städa upp röran. En del av gänget fortsätter till bastun, andra far åter och fram till andra ställen. Sällskapet jag befann mig i bestämde oss för att ta en bit mat då det nu började luta mot eftermiddag-kvälls hållet så vi far till närmsta kebaberia. Den mest högljudda bruden i sällskapet insisterar på att bara prata tyska, men efter några frågande blickar så lyckas den stackars ägaren ta emot beställningarna. Mätta och belåtna drar vi oss vidare till en närliggande mataffär för att inhandla öl. Mot bastun pekar fötterna. Väl på plats inser man att det inte finns handdukar och att det är en unisex-bastu som gäller. Inget att klaga på då det fanns tre modiga (inte kanske så nyktra) tjejer kvar bland de ca 30 männen som vågade sig till bastun. Lite gitarrsång, lite öl och en massa skitprat och kukviftande senare började det bli få människor kvar. Nu begav sig vi i styrelsen mot kansliet för lite kanslifest och en arundning på kvällen. Lite mikrad grillkorv, än mer skitprat samt en gnutta kossu så var klockan 23:00. Nu var det dags att börja dra sig hemåt. Otroligt nog behövdes endast en i det nuvarande sällskapet släpas hem, några fortsatte ut på krog. Personligen var jag nöjd med en jäkla kul dag.

Idag måndag, så är det ju förstås tillbaka till saltgruvorna. Fysiktent på fredag, mattetent nästa fredag och något som verkar som ett ton i programmeringsräkneövningar. Nåja, med gott humör om att man haft sitt roliga så är det bara att bita tag i det hela. Jag menar, i slutet av mars så är det tre dagar i linköping, DÖMD (Datas Öppna Mästerskap i Dart) som väntar...

-Bear

Kommentarer
Postat av: CJ

Pengadonationer till Kossu?

Gitarr i bastun?

Vad har du för färg på halaren riktigt??



Låter som en jävla kul helg!

2009-03-03 @ 18:00:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0